Facebook Twitter Picasa


U bent hier: Home › Nieuws


Presentatie blessurepreventie bij HCN

21-9
Afgelopen maandag gaf Kim van der Pijl van Bakker & De Vos een zeer interessante presentatie over blessurepreventie bij hockey. De opkomst vanuit HCN was goed en door de gestelde vragen duurde de presentatie dan ook wat langer.

Omdat de aanwezige coaches en trainers toch een aantal zaken hoorden over hoe goed te trainen en een warming-up te doen - zaken die momenteel nauwelijks gebruikt lijken te worden bij HCN - zal de TC hier dit jaar extra aandacht aan besteden.

Denk hierbij aan ervoor te zorgen dat de ploegen voldoende water drinken voor, tijdens en na de wedstrijd; rekening te houden met kinderen die in een groeispurt zitten en het aanpassen van trainingen aan de overige activiteiten die kinderen gedurende de dag hebben.

Er bestaat vanuit de KNHB een website (http://hockey.warmingupapp.nl) waarop specifiek voor het hockey verschillende soorten warming-ups voor trainingen en wedstrijden kunnen worden gebruikt. Daarnaast is het mogelijk om ook een goed opgebouwd trainingsschema samen te stellen wat geschikt is voor het team dat je coacht of traint. Het is echt een aanrader.

Vanuit Bakker & De Vos is er ook ondersteuning in de vorm van een gratis sportspreekuur op dinsdagen tussen 18:00 en 19:00. Hier kun je vrijblijvend advies krijgen over een mogelijke blessure, bij jezelf of bij een teamlid. Maak daar gebruik van! Te lang doorlopen met een blessure kan het leed veel groter maken dan nodig.


Bijlage: Bakker&deVos-Sportspreekuur.jpg
 
 

terug naar vorige scherm
Mini's

Senioren

Jeugd

Agenda


27-6  hockey kampeerweekend

Webshop


Powered by LISA