Facebook Twitter Picasa


U bent hier: HomeHockeyZaalhockey


INFO ZAALHOCKEY   (scrol naar beneden voor aanmelden speler)

Zaalhockey competitie:

Onderstaand geldt voor alle teams behalve de Onder 8 jaar teams. Voor hen zijn dit seizoen voor het eerst 3-tal speelregels voor in de zaal. Zie O8 veldindeling en speelregels zaalhockey.


Elk team speelt 12 wedstrijden gedurende 6 weekenden in december, januari en/of februari. Per weekend speelt het, gedurende een blok van 2 uur, 2 wedstrijden tegen verschillende tegenstanders. De wedstrijden worden gespeeld in sporthallen in Zuid Holland. Ja, ook bij ons in de Steupel. Veelal wordt er op zondag gespeeld, maar ook regelmatig op zaterdag.

 

Wedstrijd:

Een zaalhockeyteam mag maximaal uit 12 spelers bestaan. Tijdens de wedstrijd wordt er gespeeld met 1 keeper en 5 veldspelers. De overige spelers van het team kunnen continu door wisselen. 

Een wedstrijd duurt 35 minuten, met halverwege een wisseling van kant door de scheidsrechters, de teams blijven staan. De 1e jaars E wedstrijden duren echter 2x 15 minuten met 5 minuten pauze. 

Is de wedstrijd afgelopen, dan moeten de teams die net gespeeld hebben zo snel mogelijk van het veld af en de teams van de volgende wedstrijd zo snel mogelijk het veld op. Daar is 5 minuten de tijd voor en dan moet de volgende wedstrijd echt beginnen. Treuzel je en start de wedstrijd te laat dan krijg je minder speeltijd, want de eindtijd van de wedstrijd wordt niet veranderd.

 

Spelregels:

De spelregels en de manier van spelen zijn iets anders dan op het veld. In de zaal heb je bijvoorbeeld balken aan de zijkant liggen, waar je tegen kan kaatsen. Of je speelt de bal via de balk naar een medespeler. Slaan of de schuifslag is verboden en de bal mag niet meer dan 10 cm los komen van de vloer. Lange corners worden genomen op de middenlijn. 

Een van de links hieronder geeft de verschillen in spelregels tussen veld- en zaalhockey weer. Bestudeer deze svp, dan maak je in je eerste wedstrijd minder fouten.

 

Trainingen:

Dit seizoen gaan alle teams 9 weken in de zaal trainen. De trainingen beginnen eind november en duren tot februari. Alleen vanaf de week voor de kerst tot 2 januari wordt er niet getraind. De 3e week van november is het trainingsschema voor de zaal gereed en kan je het inzien door in te loggen op Lisa Team. Of kijk dan op de App.

Kom een kwartier eerder naar de Steupel, dan kan je je omkleden en als je als eerste aan de beurt bent de balken in de zaal klaar leggen. De teams die als laatste stoppen, moeten de balken weer op de wagens laden en deze en de doelen in de toestellenberging rijden.


Uitrusting:

Zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden moet je op schone zaalschoenen spelen waar geen zwarte zolen onder zitten. Hockeyen met een zaalhockeystick, dunner en lichter dan een veldhockeystick, heeft de voorkeur. Het kan zijn dat een zaalbeheerder veldhockeysticks in de zaal verbied.
Aangezien je in de zaal heel vaak met een stick plat op de grond verdedigt vinden wij dat een handschoen voor de stickhand verplicht is voor alle spelers, behalve de keeper. 
Voor de keepers geldt dat zij alle gespen moeten afplakken ook tijdens de trainingen. De coach of trainer heeft daar tape voor.

 

Zaalhockeyprogramma:

Wil je weten hoe laat je aanwezig moet zijn, hoe laat je vertrekt, hoe laat je wedstrijden beginnen of waar je moet spelen, log dan in op Lisa Team. Of kijk op de Lisa Hockey App.

 

Rijschema en zaalwachten:

De coaches zorgen voor de rijschema's. Daarnaast verzoeken zij ouders tijdens 2 thuiswedstrijd-dagen in de Steupel om gedurende de wedstrijden, op te treden als zaalwacht. Dat houdt in dat een ouder de tijd start en de score bij houdt op het elektronisch scorebord en dat een andere ouder toezicht houdt in de zaal en kleedruimten. Ook tijdens de wedstrijd van de 2 andere teams. Info voor de zaalwacht is te vinden via een van onderstaande links.

Scheidsrechters
Ook dit jaar zijn er bij de jeugd alleen scheidsrechters nodig bij wedstrijden in de Steupel. Maar dan wel 2 fluiters, die alle 3 de wedstrijden tijdens het blok van 2 uur fluiten. Bij jeugd wedstrijden buiten Nieuwkoop hoeven geen scheidsrechters meer mee.
Bij de Senioren moeten de teams wel een fluiter meenemen naar elke wedstrijd. Daar fluit men met een fluiter van de tegenstander.

Contributie Zaalhockey competitie
De Zaalhockey competitie is een aparte competitie, die los staat van de veldhockey competitie. De KNHB organiseert ook de zaalhockey competitie. Zij huurt tijdens 9 weekenden ca. 40 sporthallen in heel Zuid Holland. Daarnaast gaat elk team 6 uur trainen in sporthal de Steupel. Om de kosten van het organiseren en de huur van de sporthallen te kunnen betalen, wordt van elke speler die mee doet aan deze competitie een zaalhockey contributie gevraagd van € 80,00. Benjamins en leden die alleen willen trainen, betalen € 45,00. Dit bedrag dient bij aanmelding meteen via iDeal betaalt te worden.

Aanmelden
Aanmelden voor deelname aan de zaalhockey competitie gaat via Evenementen in Lisa Team of de Lisa Hockey App. Ga naar Lisa Team (zie link hieronder). Log daar in met de inlog gegevens van de deelnemer. Als je ingelogd bent, ga je bovenin naar Club en dan naar Evenementen. Klik daar op Zaalhockey bijdrage. Geef aan dat je mee wilt doen en betaal meteen via iDeal. Geef bij opmerkingen in iDeal de naam van de deelnemer op en schrijf er bij: Zaal 2022-2023.
Als de betaling is ontvangen, volgt na een dag een mail ter bevestiging.
Aanmelden start op 31/10 en sluit op maandag 14/11/2022.


Heeft u nog vragen over zaalhockey, stel die dan aan [email protected]


ZAALHOCKEY  SPELREGELS

OVERIGE INFO ZAALHOCKEY
 
 
Mini's

Senioren

Jeugd

Agenda


De agenda is leeg

HC Nieuwkoop 50 jaar


Clubtenue


Vandaag Jarig


Fleur Tollenaar
Powered by LISA