Facebook Twitter Picasa


Als scheidsrechter of spelbegeleider krijg je een week voordat je moet fluiten een mail toegestuurd met de dag en de tijd dat je moet fluiten. Vlak voor het weekend krijg je een SMS of mail en de indeling staat ook op onze website. Reden genoeg om op zaterdag of zondag een kwartier voor de te fluiten wedstrijd aanwezig te kunnen zijn. 

Kan je onverhoopt niet, regel dan zelf een vervanger en laat dat ....., scheidsrechterscommissaris, weten via [email protected].


Scheidsrechtersbeleid

Het Scheidsrechtersbeleid omschrijft de regels omtrent het halen van een scheidsrechterskaart (vanaf 16 jaar verplicht) en het fluiten van wedstrijden. Het is te vinden via de volgende link:

Scheidsrechtersbeleid oktober 2016


Scheidsrechter inhuren als vervanger

Het is mogelijk een vervangende scheidsrechter in te huren. Deze moet wel lid zijn of lid zijn geweest bij onze club. Namen en telefoonnummers van in te huren fluiters, vind je in de scheidsrechterspoule. Deze vind je door in te loggen op Lisa Team met je lidnummer en wachtwoord. Ga vervolgens naar menu Club, Documenten, Scheidsrechters en download de scheidsrechterspoule


Clubscheidsrechters cursus

Elk seizoen start in september en januari bij de HCN weer een clubscheidsrechterscursus. Deze cursus is verplicht voor alle leden die 15 jaar of ouder zijn, maar nog geen scheidsrechterskaart hebben!!! Ook ouders van Junioren spelers zijn van harte welkom. Leden zonder scheidsrechterskaart worden voor de cursus automatisch uitgenodigd. 

Als je mee doet aan deze cursus, dan krijg je een login en een wachtwoord van de site drillster.com. Op deze site staat een complete E-learning cursus voor clubscheidsrechters, die je in je eigen tempo kan volgen. Twee weken voor het examen, dat in oktober en februari plaats vindt, zijn er twee avonden in het clubhuis gepland, om de regels met je door te nemen en kan je vragen over regels stellen. Proefexamens en antwoorden vind je onder aan deze pagina.

Wil je je opgeven voor deze cursus dan kan dat via: [email protected]


Planning Scheidsrechters
Voor de indeling van de scheidsrechters, zie de wedstrijdschema's op de Lisa App, Lisa Team of website.


Digitaal Wedstrijd Formulier
De handleiding voor het DWF voor scheidsrechters is via de volgende link te vinden:


Reglement Veldhockey
Via onderstaande link is het reglement voor het komende seizoen te raadplegen. De wijzigingen van de spelregels voor dit seizoen zijn hier in verwerkt.
 


Briefing clubscheidsrechters
Hieronder vind je de briefing voor clubscheidsrechters voor dit seizoen. Hierin geeft de bond weer waar je als scheidsrechter om moet denken en waar je accent op moet leggen. 
 Gewijzigde spelregels seizoenTips voor (ervaren) scheidsrechters
Zie de volgende link:   TipsSignalen van scheidsrechters
Ben je vergeten hoe je aangeeft dat het gevaarlijk spel is of indirect afhouden is, klik dan op de volgende link voor voorbeelden.

Spelregels Jongste Jeugd
Deze zijn in het seizoen 2015-2016 gewijzigd. Via onderstaande links vind je ze voor 3-tal, 6-tal en 8-tal hockey.

 

Proefexamens Clubscheidsrechters cursus
 
Mini's

Senioren

Jeugd

Agenda


2-7  KAMPEERWEEKEND

HC Nieuwkoop 50 jaar


Webshop


Powered by LISA